6 Μύθοι και αλήθειες για τα ινδικά τρόφιμα – Τι είναι αλήθεια και τι όχι;

Πολλοί που πρωτοεμφανίζονται στο ινδικό φαγητό και κουζίνα κουβαλούν παλιές σκέψεις (διαβάστε μύθους) για το φαγητό της Ινδίας. Στο παρακάτω άρθρο, γνωρίστε τα γεγονότα και το υπόβαθρο ορισμένων μύθων και μερικές αλήθειες για το ινδικό φαγητό.

Όλα τα ινδικά φαγητά είναι πικάντικα

Αν και η ινδική μαγειρική είναι καυτή και πιο πικάντικη σε σύγκριση με την ευρωπαϊκή ή τη δυτική μαγειρική, υπάρχουν πολλές περιοχές στην Ινδία όπου το φαγητό είναι ήπιο, ακόμη και γλυκό. Αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι λιγότερο ζεστό, πηγαίνετε να δοκιμάσετε μερικά πιάτα Γκουτζαράτι.

Η κουζίνα του Γκουτζαράτι έχει μια νότα γλυκύτητας σε όλα σχεδόν τα πιάτα της. Η παραδοσιακή κουζίνα της Νότιας Ινδίας (εκτός της Άντρα Πραντές) είναι γενικά λιγότερο πικάντικη από άλλες περιοχές της Ινδίας. Η κουζίνα του Κασμίρ ενσωματώνει επίσης πιάτα με γλυκιά γεύση στο μενού της. Έτσι, όταν κάποιος σας λέει ότι η ινδική μαγειρική είναι πικάντικη, μην τον πιστεύετε εντελώς.

Το ινδικό φαγητό είναι μόνο χορτοφαγικό

Αυτό είναι εν μέρει αλήθεια. Οι Ινδουιστές, που αποτελούν την πλειοψηφία της κοινότητας στην Ινδία, είναι κυρίως χορτοφάγοι. Ωστόσο, υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές υπο-αιρέσεις με την ινδουιστική θρησκεία, που πολλές από αυτές ακολουθούν τις δικές τους διατροφικές πρακτικές.

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, πολλοί Ινδοί είναι κρεατοφάγοι και τους μαγειρεύουν επίσης καλά. Τα πιάτα με κοτόπουλο είναι ίσως το πιο δημοφιλές κρέας στην Ινδία. Η αγελάδα θεωρείται ιερό ζώο και αποφεύγεται από τους Ινδουιστές, αν και οι μουσουλμάνοι και οι χριστιανοί τρώνε βόειο κρέας. Τα θαλασσινά είναι επίσης δημοφιλή σε παράκτιες περιοχές όπως η Γκόα, η Μανγκαλόρε, η Κεράλα, η Δυτική Βεγγάλη και άλλες.

Δεν υπάρχει ποικιλία στην ινδική μαγειρική

Πολλοί, ειδικά οι ξένοι και οι επισκέπτες για πρώτη φορά στην Ινδία, είναι της άποψης ότι το ινδικό φαγητό δεν έχει τόσες πολλές επιλογές. Η ινδική κουζίνα είναι ίσως η πιο ποικίλη τροφή-κουλτούρα στον κόσμο!

Με περισσότερες από 29 πολιτείες (κομητείες), κάθε περιοχή στην Ινδία έχει το δικό της μοναδικό στυλ και γεύση. Προσθέστε σε αυτό, τις πολλές εθνότητες που έχουν τις δικές τους συνταγές για γενιές. Ενώ οι περιοχές της Βόρειας Ινδίας προτιμούν το Roti (ινδικό ψωμί) ως βασικό τους πιάτο, η Νότια Ινδία έχει το ρύζι ως απαραίτητο στο καθημερινό μενού. Ορισμένες ειδικές τοπικές κουζίνες της Ινδίας περιλαμβάνουν την κουζίνα Udupi (από την Karnataka), τη βορειοανατολική κουζίνα, την κουζίνα Chettinad (από το Tamil Nadu) και την κουζίνα Marwari, για να αναφέρουμε μερικές.

Ινδικό φαγητό = Κοτόπουλο Tikka

Αυτός είναι ένας δημοφιλής μύθος που έγινε διάσημος από Ινδιάνους στην Αγγλία. Το κοτόπουλο Tikka ήταν αρχικά ένα περσικό πιάτο που έφεραν στην Ινδία οι Mughals. Αυτό υιοθετήθηκε αργότερα από τους ανθρώπους του Παντζάμπ (στην Ινδία και το Πακιστάν). Δημιούργησαν τη δική τους εκδοχή του Chicken Tikka και πήραν τη συνταγή μαζί τους όταν πολλοί από αυτούς μετανάστευσαν και εγκαταστάθηκαν στη Βρετανία. Αν και είναι πολύ δημοφιλές στο Ηνωμένο Βασίλειο, δεν είναι τόσο πολύ στην Ινδία όπου πρέπει να ανταγωνιστεί εκατοντάδες άλλα τοπικά πιάτα.

Το ινδικό φαγητό έχει να κάνει με το Curry

Το κάρυ είναι κάτι που έγινε και πάλι δημοφιλές από βρετανικές-νοτιοασιατικές εθνότητες. Ενώ το Curry στο εξωτερικό μπορεί να αναφέρεται σε ένα παχύρρευστο και πικάντικο πιάτο με σάλτσα, η Ινδία έχει μια εντελώς διαφορετική έννοια. Στη Νότια Ινδία, το Curry μπορεί να αναφέρεται σε ένα συνοδευτικό λαχανικών που συχνά σερβίρεται με ρύζι.

Αυτά είναι γενικά τηγανητά λαχανικά χωρίς τη σάλτσα. Κάρυ, στο Ταμίλ Ναντού της Νότιας Ινδίας σημαίνει στην πραγματικότητα κρέας – είτε ως σάλτσα είτε ως τηγανητό πιάτο. Η προέλευση του βρετανικού κάρυ προέρχεται από τη λέξη Ταμίλ για το Kari. Στη Βόρεια Ινδία και σε άλλες δημοφιλείς μορφές ινδικής μαγειρικής, η λέξη κάρυ δεν χρησιμοποιείται τόσο ευρέως. Το Sabji ή το Masala είναι κοινοί όροι για τα πιάτα με σάλτσα στην ινδική κουζίνα.

Οι Ινδοί τρώνε φαγητό με τα χέρια τους

Μερικές φορές συγκλονιστική για έναν επισκέπτη στην Ινδία είναι η πρακτική να τρώει φαγητό με τα χέρια. Αυτό ισχύει καθώς οι Ινδοί θεωρούν ότι το φαγητό με τα χέρια τους είναι πιο νόστιμο όσο και τελετουργικό. Επίσης, τα περισσότερα ινδικά πιάτα είναι δύσκολο να τρώγονται με πιρούνια και κουτάλια. Πολλοί Ινδοί σήμερα χρησιμοποιούν τα χέρια τους καθώς και πιρούνια και κουτάλια.

Θα διαπιστώσετε επίσης ότι σε ορισμένες περιοχές της Ινδίας, το φαγητό σερβίρεται σε ένα φύλλο μπανάνας ή σε ένα φύλλο καρύδι αρέκα. Αυτές οι παραδόσεις έχουν περάσει στις οικογένειες από πολλές γενιές και πολλοί σύγχρονοι Ινδοί συνεχίζουν να ακολουθούν τότε ανεξάρτητα από τις διαφορές των καστών.

Σχολιάστε