Χρησιμοποιήστε το φούρνο της τοστιέρας για να ψήσετε τέλεια ένα μοσχαρίσιο ψαρονέφρι σε σάλτσα ντομάτας

Ένα από τα αγαπημένα μου κομμάτια βοείου κρέατος είναι το ψαρονέφρι, κυρίως επειδή είναι το πιο φθηνό κομμάτι χωρίς κόκαλα. Έχει και απίστευτη γεύση. Αυτό δεν είναι το είδος του βοείου κρέατος που μαγειρεύετε γρήγορα και σερβίρετε, αλλά χρειάζεται μια μακρά, αργή διαδικασία μαγειρέματος για να μαλακώσει σωστά το κρέας. Ένας πολύ καλός τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι στον φούρνο τοστιέρα. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα σπαταλάτε ενέργεια θέτοντας σε λειτουργία το φούρνο πλήρους μεγέθους όλη μέρα. Χρησιμοποιώ μια σάλτσα ντομάτας σε βάζο για δύο λόγους. Πρώτον, είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος να αρωματίσετε το ψητό χωρίς όλα τα λιπαρά που βρίσκετε σε ένα παραδοσιακό σάλτσα. Δεύτερον, τα οξέα στις ντομάτες διασπούν τις μυϊκές ίνες και μαλακώνουν το κρέας. Γι’ αυτό τα μαζεύω όλα το προηγούμενο βράδυ και αφήνω το ψαρονέφρι να μαριναριστεί στη σάλτσα όλη τη νύχτα.

Συστατικά

1 μοσχαρίσιο ψαρονέφρι, με χόρτο θα ήταν το καλύτερο (περίπου 4 κιλά)

1 βάζο είκοσι τεσσάρων ουγκιών από την αγαπημένη σας έτοιμη σάλτσα ντομάτας

1 πράσινη πιπεριά, καθαρισμένη, ξεσποριασμένη και κομμένη σε μεγάλα κομμάτια

1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια

4 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες και ψιλοκομμένες

Κατευθύνσεις

Τοποθετήστε το κρεμμύδι, την πράσινη πιπεριά και το σκόρδο σε μια κατσαρόλα που είναι αρκετά μεγάλη ώστε να χωράει το ψαρονέφρι αλλά αρκετά μικρό για να χωράει στον φούρνο της τοστιέρας. Μοιράστε ομοιόμορφα τα λαχανικά για να σχηματίσουν ένα κρεβάτι για το ψαρονέφρι και μετά τοποθετήστε το κρέας από πάνω. Ρίξτε ολόκληρο το βάζο με την έτοιμη σάλτσα ντομάτας πάνω από το βόειο κρέας. Σκεπάζουμε καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο ψυγείο για μια νύχτα.

Βγάζετε το ψαρονέφρι από το ψυγείο τουλάχιστον μία ώρα πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία μαγειρέματος. Θέλετε να είναι σε θερμοκρασία δωματίου ή κοντά σε θερμοκρασία δωματίου πριν συνεχίσετε.

Ζεσταίνουμε το φούρνο της τοστιέρας στους 200 βαθμούς Φ. Τοποθετήστε την κατσαρόλα, καλυμμένη ακόμα με αλουμινόχαρτο, στο φούρνο της τοστιέρας. Ψήνουμε για 2 ώρες. Αναποδογυρίστε το ψαρονέφρι και στη συνέχεια μαγειρέψτε για άλλες 2 ώρες. Ξεσκεπάζουμε το ψαρονέφρι, το αναποδογυρίζουμε και στη συνέχεια μαγειρεύουμε το ψαρονέφρι ακάλυπτο για άλλες 2 ώρες. Γυρίστε ξανά το ψαρονέφρι και μαγειρέψτε για άλλες 2 ώρες, ακάλυπτο. Μόλις περάσουν οι 8 ώρες, το ψαρονέφρι σας θα πρέπει να είναι τέλεια τρυφερό και έτοιμο για σερβίρισμα, μετά από μια σύντομη 10λεπτη ξεκούραση.

Κόψτε το ψαρονέφρι στο σιτάρι για να πάρετε όσο το δυνατόν πιο τρυφερό βόειο κρέας. Το σερβίρουμε με τα λαχανικά και τη σάλτσα. Μπορείτε επίσης να μαγειρέψετε μερικά από τα αγαπημένα σας ζυμαρικά για να τα σερβίρετε με την επιπλέον σάλτσα, η οποία έχει πλέον εμποτιστεί με μια απίστευτη, μοσχαρίσια γεύση.

Ο καλύτερος φούρνος τοστιέρας για ψητό μοσχαρίσιο ψαρονέφρι σε σάλτσα ντομάτας

Θα χρειαστείτε ένα φούρνο τοστιέρα που μπορεί να προσφέρει ομοιόμορφη θερμότητα σε χαμηλές θερμοκρασίες χωρίς καυτά σημεία. Επίσκεψη Κριτικές φούρνου τοστιέρας για να βρείτε τον καλύτερο φούρνο τοστιέρας για το μαγείρεμα αυτής της συνταγής και πολλά άλλα. Θα βρείτε χιλιάδες κριτικές πελατών και έναν εύχρηστο οδηγό αγοράς που θα σας βοηθήσει στην πορεία.

Σχολιάστε