Απολαύστε αυτό το νόστιμο ιαπωνικό Sakana Nabe με τους φίλους και την οικογένειά σας

Στην Ιαπωνία sakana nabe (ψάρι στιφάδο) είναι ένα πολύ δημοφιλές πιάτο. Είναι δημοφιλές όλο το χρόνο, αλλά είναι πιο δημοφιλές το χειμώνα. Πολλές ιαπωνικές συνταγές Nabe χρειάζονται συστατικά που είναι διαθέσιμα μόνο στην Ιαπωνία. Αυτή η συνταγή είναι για ένα nabe που μπορείτε να ετοιμάσετε όπου κι αν βρίσκεστε. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την εύρεση των κατάλληλων συστατικών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παρόμοια συστατικά που έχουν παρόμοια γεύση. Η προετοιμασία είναι επίσης πολύ εύκολη και μπορείτε επίσης να το ετοιμάσετε σε εξωτερικούς χώρους και να το απολαύσετε με τους φίλους και την οικογένειά σας.

Ιαπωνική συνταγή Sakana Nabe

Συστατικά:

– Οποιοδήποτε είδος ψαριού από λευκό κρέας θαλασσινού νερού

– Μπλοκ τόφου

– Ραπανάκι

– Καρότα

– Κρεμμύδια

– Shitake ή φρέσκα μανιτάρια

– Πράσα

– Σχοινόπρασο

– Λάχανο

– Φύλλα γογγύλι

– Σπανάκι

– Μπορείτε να προσθέσετε διάφορα είδη λαχανικών της αρεσκείας σας.

– Λεμόνι

– Ζωμοί Dashi ή ψαριού

– Αλατοπίπερο

– Σάλτσα σόγιας

– Νερό

-Φορητή εστία μαγειρέματος (προαιρετική)

Παρασκευή:

– Αφαιρέστε τα εσωτερικά όργανα των ψαριών, συμπεριλαμβανομένων των βραγχίων. Αφαιρέστε τα λέπια ψαριού χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος ενός μαχαιριού ή ενός εργαλείου αφαίρεσης ψαριών. Πλένουμε τα ψάρια και τα κόβουμε σε λίγο μεγαλύτερα κομμάτια.

– Κόβουμε το τόφου σε τετράγωνα κομμάτια, κόβουμε το λάχανο σε λωρίδες, στα τέσσερα τα καρότα και τα κρεμμύδια, ξεφλουδίζουμε το ραπανάκι και κόβουμε σε κύκλους, Κόβουμε τα φυλλώδη λαχανικά.

– Τακτοποιήστε διακοσμητικά τα υλικά σε ένα δίσκο και φέρτε το στο τραπέζι.

– Ετοιμάστε το dashi ή το ζωμό ψαριού προσθέτοντάς το σε ζεστό νερό. Όταν τελειώσετε, βάλτε το μείγμα ντάσι σε ένα μπολ και φέρτε το στο τραπέζι.

– Φέρτε τη φορητή κουζίνα σας στο τραπέζι.

– Βάλε οναμπέ στη σόμπα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια μεγάλη κατσαρόλα ή μια μεγάλη κατσαρόλα για να μαγειρέψετε τα υλικά.

– Βάζουμε νερό στην κατσαρόλα και προσθέτουμε λίγο ντάσι. Προσθέστε το ψάρι και συνεχίστε το μαγείρεμα για αρκετά λεπτά. Προσθέστε άλλα συστατικά, συμπεριλαμβανομένου του υπόλοιπου ντάσι ή αρωματικού. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε σάλτσα σόγιας και φέτες λεμονιού.

– Είναι πολύ διακοσμητικό να αφήνετε το κεφάλι και την ουρά του ψαριού να προεξέχουν ελαφρώς έξω από τις άκρες της γλάστρας.

Σάλτσα:

– Τρεις κουταλιές της σούπας γογγύλι, στυμμένο χυμό λεμονιού, ταμάρι και μια πρέζα πιπέρι πασπαλισμένο από πάνω.

Οι σάλτσες σερβίρονται σε ατομικά μπολ για να βουτήξει ο καθένας όπως θέλει.

Αυτό το νόστιμο ιαπωνικό πιάτο nabe ψάρι είναι πολύ καλό για να το φάτε με την οικογένεια ή τους φίλους σας ειδικά το χειμώνα. Ελπίζω να απολαύσετε την προετοιμασία και το φαγητό με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Σχολιάστε